Pozovite nas: +381 11 3036 424

Pratite nas: /

Istorija BANG & OLUFSENa

Ikonični kvalitet od 1925

Od 1925. godine Bang & Olufsen stvara kultne audio proizvode i proizvode za kućnu zabavu prema najvišim standardima zvuka, izrade i dizajna.

 

 

DUH INOVACIJE

Peter Bang i Svend Olufsen

Godine 1925, radeći na danskoj farmi, Peter Bang i Svend Olufsen su ponovo izmislili radio, razvijajući The Eliminator, prvi radio masovno proizveden koji je mogao da se priključi na zid, bez potrebe za baterijom. Vek kasnije, taj preduzetnički duh inovacije živi u svemu što radimo. To je ono što nas pokreće: da promenimo način na koji svi čujemo, vidimo i osećamo svet.

„Neprestana volja za stvaranjem samo najboljeg... uporno pronalaženje novih puteva.”

Originalna vizija, 1925 Peter Bang i Svend Olufsen

VEK PRVIH

Oblikovanje istorije

Od početka nismo samo predviđali, već i oblikovali trendove u dizajnu doma. Naš vek prvih uključuje ponovno pronalaženje gramofona i uvođenje kontrola osetljivih na dodir koje su definisale izgled jedne ere. Bili smo pioniri u stvaranju univerzalnih daljinskih upravljača, kao i povezanih kućnih zvučnika. Naša najnovija tehnologija zvučnika vodi elektronsku industriju u dugovečnost i mogućnosti nadogradnje. I lista se nastavlja.

Snaga zvuka

Još uvek nam je baza na danskom selu, ali smo stigli daleko od seoske kuće.
U našem sedištu  se nalazi svetski poznati tim za istraživanje i razvoj koji sprovodi najsavremenija istraživanja akustike i percepcije.

 

Uvek se poboljšavamo

Naš slogan brenda iz 1960-ih, „Mi mislimo drugačije“, ostaje inspirativan – ukorenjuje nas u pristup dizajnu koji obuhvata rizik i eksperimentisanje. Ovaj duh inovacije doveo je do toga da mnoge naše proizvode slave i sakupljaju vodeći muzeji umetnosti i dizajna, uključujući stalnu kolekciju Muzeja modernih umetnosti. Ali ovo nisu muzejski eksponati: mi stalno nastojimo da se poboljšamo.

PREDANOST ODRŽIVOSTI

Prava dugovečnost

Stvaranje dugotrajnih proizvoda i trajna magična iskustva su deo naših osnovnih uverenja. Prihvatamo principe cirkularne ekonomije i promovišemo odgovornu potrošnju. Radimo ka krajnjem cilju da sve komponente koje utiču na životni vek proizvoda učinimo zamenljivim, prilagodljivim i nadogradivim, obezbeđujući da produžimo život naših proizvoda na neograničeno vreme. To je sastavni deo našeg putovanja.

Moć saradnje

Otkako su Peter i Svend udružili snage 1925. godine, nastavili smo da cenimo snažan duh saradnje i međusobnog poštovanja koji potiče iz zajedničke vizije i strasti. Radimo sa najboljim talentima na svetu kako bismo kreirali ikonične dizajne za budućnost.

 

share :
predhodna strana sledeča strana